Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fakt se domníváte, že fikce právnické osoby je specialitou českého práva? Dokonce práva polistopadového? Svatá prostoto!!! Proto přece v 19. století společnosti s ručením omezeným vznikly. Stejně jako jejich varianta - akciovky (v angličtině zvané veřejné sro). Jen poznamenávám, že podnikání fyzických i právnických osob se řídí stejným pravidlem: ručí celým svým jměním.

Které daňově uznatelné položky se Vám nelíbí a proč?

Které daňově uznatelné položky jsou jen pro někoho? (Vím, že je znáte - pokud ve svém článku nežvaníte.)

Které daňové výjimky (zákonné) jsou jen pro někoho? - Předem děkuji za jednoznačné odpovědi.

Zkusil jste zvážit, jak velká je blbost je Vaše (nebo vašich spolustraníků) o dani z obratu??? (Daň z příjmu bez odpočtu nákladů vč. odpisů je daní z obratu.)

Instalatér, který dodá a osadí vanu bude účtovat 8 100 (náklad na vanu a ostatní 6 500, práce za 4 hodiny 1 600). Daň 1 % - 81 Kč. Čistý výdělek 1519, daň cca 5,06 % z přidané hodnoty. A to neříkám, že má asi někde pronajatou dílnu.

Poradce bude účtovat za 4 hodiny poradenství 1 700 (100 Kč internetové připojení, práce 1 600). Daň 1 % - 17 Kč. Čistý výdělek 1 583 Kč, daň cca 1,06 % z přidané hodnoty. Proč? Proč má mít každý jinak daněn výsledek své práce? Blbost, blbost, zrůdná blbost.

0 0
možnosti
Foto

Zkuste pane Hrubý nalistovat zákon č. 586/1992 Sb. v aktuálním znění. Naleznete tam vše o daních z příjmů, jaké a pro koho.

Pokud mluvíte o velké blbosti u daně ze všech příjmů podle HE (daň z obratu je něco trochu jiného) zkuste se zamyslet, kdo platí daně a jak. K Vašim příkladům, kde mícháte hrušky a jablka mohu jen podotknout, že instalatér zajištění vany a materiálu zprostředkoval (jistě ne zadarmo) a účtuje si jen za svou práci ručičkama, stejně tak, jako poradce za práci mozkem.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS