Bankovní byznys v ČR pochopili už i Číňané, jen česká vláda zatím nechápe...

Výhodnost bankovního byznysu v České republice pochopili už i v Číně a otevřeli zastoupení čínské banky ICBC v ČR. Šéf zastoupení čínské banky v ČR to okomentoval slovy :“ Chceme využít český potenciál“.

Otevření další banky ve vlastnictví zahraničního kapitálu potvrzuje výhodnost bankovního byznysu v České republice. Současně je to ale i potvrzení „hlouposti a neschopnosti“ českých politiků, kteří nemají zájem pro občany své země pracovat, ale jde jim převážně o jejich „koryta“.

Obrovské částky z kapes daňových poplatníků i ze státní pokladny placené za služby zahraničních bank na českém území citelně ochuzují naši zemi. Politikům u moci však o lidi nejde, zajímá je jen vlastní prospěch.

Komerční banka ve vlastnictví státu (občanů) je přínosem pro peněženky občanů, institucí i státní pokladnu. Vláda ČR ani zákonodárci však zatím nepochopili, že vývoz českých peněz do zahraničí vlastníky cizích bank Čechům dost škodí.

Mnoho občanů naší země se mylně domnívá, že například Komerční banka, Česká spořitelna nebo poštovní spořitelna je „česká“, ale ouha, mýlí se. V omylu občany utvrzují i vrcholní politici, média a dokonce i ČNB, kteří všichni tvrdí „české banky“. Houbičky! Zahraniční podnikatelé to jsou!

Například poslední jmenovaná „Poštovní spořitelna“ je součástí ČSOB, která patří 100% belgické soukromé bance KBC Bank N.V. (Belgické království).

Cizí banky škubou našince...

Česká pošta skomírá, ale svými pracovníky  zajišťuje bankovnictví pro zahraniční banku, která si své zisky vyváží do ciziny. Proč a jak jsou dotovány peněžní služby pro soukromé podnikání cizích bank v ČR?!

Proč Česká pošta (tak problematická v současné době) nemůže poskytovat českým občanům služby komerčního bankovnictví. Na území ČR pošta zajišťuje pro zahraniční banku „Poštovní spořitelna“ bankovní služby na 3300 místech? PS o sobě dokonce prohlašuje, že je nejdostupnější bankou.

Co brání využití pošt pro českou komerční banku? Pošta by byla zisková, lidé spokojeni, stát i občané by ušetřili. Navíc by v ČR zůstal ušetřený kapitál. Jistě by byly i nižší sazby půjček a poplatků.

Lidé – občané České republiky by měli otevřít oči a vyměnit politiky s IQ na dvě věci za odborníky, kteří budou za peníze občanů pro občany pracovat. Stát je společenstvím občanů, ať je tedy řídí ti svobodně vybraní. Více se dočtete v hodnotové ekonomice na internetu. 

Autor: Josef Barta | úterý 15.5.2018 13:30 | karma článku: 29,82 | přečteno: 1319x
  • Další články autora

Josef Barta

Každému jen to, co si zaslouží...

31.7.2018 v 12:50 | Karma: 28,68

Josef Barta

Proč jsou u nás lidé bez peněz?

29.7.2018 v 10:10 | Karma: 35,34

Josef Barta

Ministerstva na dvě věci…

24.3.2018 v 19:25 | Karma: 27,53
  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1123x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik