Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezky vysvětlené, ale pro socialisty nepochopitelné.

1 0
možnosti

J82a64n 68R51á89ž

14. 6. 2023 13:33

Dalším oborem, kde začíná trh fungovat, i když se to mnohým nelíbí a přiznám se, že je chápu, je stomatologie. Tam se totiž přímo ukázkově předvádí neschopnost státu "řídit" zdravotnictví.

Příklad: Zubař se smlouvou s pojišťovnami bere objednávky na zákrok s termíny mnohdy delšími jak měsíc a stomatolog pracující "za hotové" má obvykle rezervu pro opravdu akutní případy, ale samozřejmě si práci "navíc" nechá dobře zaplatit.

Pro ty komu se to nelíbí: Za tento divný systém rozhodně stomatologové nemohou, ale ale je to ukázka deformovaného systému našeho zdravotnictví.

PS. Podle prezidenta komory stomatologů mám na počet obyvatel skoro nejvíc zubařů v Evropě , ale stát se tváří, že nejsou. Tak kde je chyba?

https://www.zdravotnickydenik.cz/2019/01/kolik-zubaru-bez-smlouvy-nikdo-nevi-krachuji-ordinace-ktere-hledaly-jen-bohate-pacienty-upozornuje-prezident-stomatologu/

2 0
možnosti

Ale takhle to funguje v naprosté většině oborů, kde interakce probíhá mezi privátními stranami. Čili - v soukromém sektoru normální stav.

Zapomněl jste, že občas nějaký ten veterinář dohlédne na nelegální zápasy, občas propašuje chráněného živočicha, ale v drtivé většině jsou to slušní lidé.

Jen doufám, že nejste "třetí jezdec" té apokalypsy, kterou tu popisuje Šichtařová. Jediný benefit, který medicíně z veteriny kouká, je eutanázie, tu děláte rutinně.

Už vidím tem hovor - "Slepé střevo? Jasně, vezměte si třicet dva tisíc..."

1 0
možnosti
Foto

Vaše ideologické vidění světa(násilný kolektivismus) a jeho uplatňování nakonec celou společnost dostanou do situace, kdy budou mít lidé jako nárok, ale reálně budou muset vysolit těch 32 tisíc aby ten nárok dostali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik