Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^bohužel máte pravdu-jsme zredukováni na biomasu z níž těží hlavně zahraniční a nad národní společnosti:-(

0 0
možnosti
Foto

Protože nikdo z ČSSD například konstrukci ryze českého automobilu navrhnout a začít vyrábět neumí, je pro socany jednodušší zdanit všechny ty banky kam své zisky posílá například také Škoda Auto patříci pod německý Volkswagen.

0 0
možnosti
VH

Co by udělal český akcionář, vlastnící velké podniky? Ubezpečuji Vás, že jen náhodou by investoval v ČR. Není zde tolik investičních příležitostí. Dělo a děje se tak stále. Starším příkladem může být Baťa či Škoda, nejnovějším ČEZ (téměř státní) či Škoda Auto (ano, je VW, ale český majitel by se nechoval jinak).

Závěr: Je otázkou, komu mají sloužit Vaše zdánlivě hrozivé "informace", které zcela zkreslují reálné chování investorů (vesměs na své občanství kašlajících).

1 0
možnosti
PV

Zapoměl jste na největší české mafiány - romiňte - velkopodnikatele, kteří za 25let nashomáždili tolik majetku co komplet šlechta nedokázala ani za 300 let !!!!

2 0
možnosti
VH

A čemu to vadí? Oni ho každoročně "propapají"?

0 0
možnosti
MP

Máte bohužel pravdu.Podobně o tom napsal prof.Zelený na svém blogu, myslím Aktuálně.cz.Zisky a přidaná hodnota plynou do zahraničí majitelům prodaných továren, a HDP skutečně v tomto případě má jenom malou vypovídající hodnotu.Jsme oficionálně řazeni k rozvojovým státům.Ekonomika našeho státu se řídí skutečně podle vzorce, který jste slovně uvedl.

2 0
možnosti
JK

Do zahraničí plynou pouze peníze, rozdělované akcionářům. DPH, DPPO a daně zaměstnancům dostane ČR. A většina zisku firmy se také proinvestuje zde. Kolik znáte zdejších lidí, kteří měli peníze na to, aby před 25 lety koupili fabriku ? Možná nějaký vekslák, nebo komunista za stranické peníze.

3 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik