Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P12e22t89r 88B87u36r18i74a93n

25. 9. 2017 20:28

Opět článek plný základních ekonomických neznalostí, demagogií a blábolů.

1, zahraniční kapitál inkasuje "české peníze" za zahraniční služby a zboží jako protislužbu. Za své investice a podnikání očekává zisk, který mu právoplatně náleží. Jeho zisk patří jen jemu a je jen na něm, jak s ním naloží. Kdyby zisk inkasoval český majitel, koupil by si v prvé řadě Mercedes, dovolenou na Bahamách a thajskou masérku. Nechápu kde banda českých závistivců bere tu hloupost, že zisk by zůstal doma. A i kdyby zůstal, jim by z něj nepatřila ani klika od fabriky.

2, sportovci, umělci a úspěšní lidé vydělané peníze v zahraničí je zdaňují v MÍSTĚ ZÍSKÁNÍ. ZISK SE ZDAŇUJE TAM, KDE SE VYTVOŘIL! Píšu to autorovi už podruhé, ale není schopen si to ani dohledat v googlu. Ovšem česká závist nezná mezí. Český človíček se jen třese na to, aby někdo v potu tváře něco vydřel, dovezl to sem a tady to zdanil...a na českého závistníčka by zbyla aspoň slupka od pomeranče. Je zajímavé, že v úvodu autorovi vadí, že se "české peníze" (zisk) vyvážejí ven a ve druhé, že se cizí zisk nedováží k nám a tady nedaní. Krásná ukázka gaunerství mysli!

3, zahtaničních firem na našem trhu není ani 20%, což odpovídá běžnému zastoupení i v jiných zemích!! Tedy v anketě na konci blogu, kterou dal autor místo relevantní a správné informace byla správná odpověď za B, tedy Nevím-19%.

A to by mělo být i autorovo motto k takovýmto jeho článkům-NEVÍM! o tom nic.

6 1
možnosti
PK

Pane Buriane - a proč Péťa zdaňuje příjmy v Monaku? Protože tady je ten hnusný stát "prolezlý bolševiky", který každého odrbe na kost. Na malém prostoru jako Monaco či Karibské ostrovy není zas tak problém udělat daňový ráj.

0 0
možnosti
JZ

Kde jsou ty casy, kdy NAM (zrejme blogere i Vam) patrili Batovy fabriky rozsete po celem svete a v dobe uspesneho budovani socialismu chodili chomutovsti pracujici pracovat do svoji ceske Mannesmannky.

0 2
možnosti
PB

P16e64t70r 71B42u52r14i72a35n

25. 9. 2017 20:29

Mýlíte se. Vám nikdy z Baťových závodů nepatřila ani papundeklová reklamní cedule před vchodem.

1 0
možnosti
Foto

R^nejhorší je že zisky v podobě divident vyvádí ze země:-/

když už i politici připouští, že jsme jen levná monotovny Evropy a jakási pracovní kolonie tak to tak bude-protože jejich úkol je vše lakovat lhát a tvrdit, jak jsme na tom dobře-no a někdo jim to pořád věří

1 1
možnosti
Foto

Kdyby dividendy si rozdělili čeští podnikatelé, co by z toho náš stát měl ? Mannesmann AG byla německá průmyslová společnost v právní formě společnosti s registrovaným sídlem v Düsseldorfu. Firma Baťa patřila rodině Baťů a ne státu. Za první republiky Škoda patřila akcionářům z Francie, sklářské firmy u nás patřily německým a židovským podnikatelům.

7 0
možnosti
JS

Zahraničním vlastníkům firem v ČR se ročně odvádí prostřednictvím dividend a tantiém cca 300 miliard Kč. Kromě toho i když tyto firmy vyrábějí finální výrobky, vývoj a prodej je v rukách zahraničních vlastníků. Zisk se vytváří především vývojem a prodejem nikoliv výrobou. Na rozdíl od pana Zieglera mně to vadí.

1 0
možnosti
Foto

A co je vám do cizích zisků?

1 1
možnosti
JZ

Zahraniční vlastníci českých firem mě nevadí ani v nejmenším. :-)

6 2
možnosti
KB

jen to klidně dořekněte: ...nevadí ani v nejmenším jen pokud nejsou z Ruska. ;-)

5 0
možnosti
VH

No, plačte dál. Globální vlastnictví podniků není naše specialita. Je to celosvětový trend, resp. celosvětový fakt. Ostatně: znáte zahraniční investice ČEZu či společností našich miliardářů???

8 1
možnosti
PK

Souhlas, jen si myslím že ty zahraniční investice ČEZu nejsou nic moc.

0 0
možnosti
EH

V 90. letech tu byly české banky, operátoři a podniky s miliardovými obraty. Všechno je prodáno nadnárodním společnostem. Co se stalo? Zalekli se čeští vlastníci zahraniční konkurence nebo se spokojili se dvěma mercedesy a členstvím v golfovém klubu?

4 5
možnosti
VS

Dejte si studený hadr na čelo. Třeba vám to pomůže.Rv

3 2
možnosti
AT

Já tomu až zas tak moc nerozumím, ale nezaměstnávají tyto podniky převážně naše lidi, kteří odvádějí daně a pojistné a ve druhé řadě své výdělky utrácejí v našich obchodech a tím popostrkují dále naší ekonomiku? Nenaučí se tam naši manažeři, konstruktéři a další specialisté a také dělníci nějaké know how, které použijí dále ve prospěch našeho státu?

A skutečně drobné podnikání drží český stát?

Nejsem o tom přesvědčený.

7 1
možnosti
EH

To všechno bylo i v době, kdy to bylo české. A dělníci know how vynášet nesmí. ;-)

1 4
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik