Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pečlivě napsáno a jaké řešení navrhujete?

3 0
možnosti

P89e80t97r 83B65u36r93i81a58n

11. 8. 2017 15:39

Původně jsem vám chtěl dát karmu, ale od poloviny mi začal zamrzat shovívavý úsměv na rtech. Jak můžete mít v profilu napsáno, že jste autorem nějakého ekonomického modelu a hned nato tvrdit v souvislosti s firmami v ČR, že: Ve většině případů je vlastníkem zahraniční majitel nebo třeba i Čech, ale se sídlem v zahraničí, zpravidla v daňových rájích.....?????

V daňových rájích sídlí necelé 3% firem operujících u nás a navíc tyto firmy nemohou fyzicky podnikat na našem trhu, pouze jen "virtuálně", tedy poradenství, pronájem, internetové operace atd.

A dále:

-že majitel sídlí v Lucemburském království a tam také odejdou veškeré zisky.

- a odvádějící úroky z českých peněz zahraničním bankám.

Přitom jak zisky, tak úroky jsou výdělkem a s tím si může po zdanění každý dělat co hrdlo ráčí. Nebo vám připadne taky špatně to, že dělník vyvede peníze s fabriky, tedy to, že si vezme svou výplatu, aniž by zpětně do fabriky investoval, třeba nákupem zboží, tedy rovnou si vzal mzdu v naturáliích? A což teprve, až ji vyvede do zahraničí při cestě na dovolenou? A co udělá český majitel firmy se svým ziskem, oproti tomu, když ho ten zlý cizinec vyvede do zahraničí? Nechá ho doma tím, že si koupí Octavii, košili ze Strážnice a na dovču pojede k Mácháči, anebo si koupí Mercedes, košili od Armaniho a na dovču pojede na Maledivy? Kam se potom poděje ten náš český zisk z české fabriky?

1 0
možnosti

Jo, Lucemburske kralovstvi, uz to hovori samo o sobe.

1 0
možnosti

Nemohl byste si raději místo těch plků zjistit, jak to doopravdy je? Zjistil byste, že většina firem je u nás vlastněna českými majiteli. Mimochodem, na prvním místě mezi zahraničními vlastníky jsou Rusové.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS