Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tato změna se dotkne těch nejubožejších. Ti větší zloději kovů, většinou operující ve skupině, ne-li rovnou organizovaně, bezpochyby účet mají. Dovedu si dobře představit, jak se ještě přiživí na těch, kteří na účet nemají: budou to od nich "překupovat", "poskytnou vlastní účet" s tím, že si za to nechají část zisku...

Je to špatný krok.

0 0
možnosti
OP

Politici to vymysleli tak, aby si neumazali ručičky. Faktem je, že hospodářské škody byly velké a náprava byla nutná

0 0
možnosti
MK

Bezdomovci dostávají po dobu vazby poslanecké platy? Nemáte to náhodou nějaké popletené?

1 0
možnosti
JR

J24a25r76a 46R20a62n61k

4. 3. 2015 17:42

Tak nevim, to zni, jako kdyby cistota mest zavisela na bezdomovcich a zlodejich. Civlizovane zeme jiz leta recykluji a mesta maji nekolikrat do roka vypsane v urcite dny sbirky odlozeneho nabytku, ale vetsina lidi stale jeste odvazi sve poklady do bazaru, tady se delaji tzv. garage sale, ktere vypadaji jako male blessi trhy a lide je miluji. Jeste nikdy jsem nevidela nikoho tahnout vozik se zelezem, to mi pripomina povidky z detstvi a babiccino vypraveni o brousirich nozu, ale nic takoveho uz nepamatuji.

0 0
možnosti
OP

To proto, že nežijete v Česku ;-D

0 0
možnosti
JO

Nedávno soused ve dvě v noci, když šel venčit nemocného jezevčíka slyšel hluk ze školky, která je kousek. Zjistil, že tam cikáni kradou půl roku staré měděné okapy. Zavolal na policie, policie to dokonce stihla a zadržela je. Jak to dopadlo? Krádež nebyla dokonána a pachatelé jsou opět bez trestu. Předpokládám, že od té doby opět někde kradli.

Ve městech, kde je těhle lidí hodně je to už fakt k vzteku, takže já vítám jakoukoli aktivitu, která to bude ztěžovat. 

To že jsou někteří chudí je blbý, ale při současných sociálních dávkách hlady neumřou. Nemůžeme krádeže omlouvat chudobou.

1 0
možnosti
Foto

Ti nejubožejší sběrači v životě na dávky nedosáhnou. Která z dávek by to měla taky být? Na bydlení? V nezaměstnanosti? Sociální? Ani omylem nesplňují podmínky. Ti už jsou zcela mimo dávkový systém. Okapy nám odrbe parta, která přijede i odjede dodávkou, a k těm okapům ještě leccos pěkného přibere cestou. A pak si nechají prachy vyplatit libovolným způsobem, těch pár korun pro ně absolutně nehraje roli

0 0
možnosti
Foto

J53a63k65u96b 37R50o28t92h

4. 3. 2015 17:15

Aha. Takže za kradená víka není odpovědný zloděj, ale výkupce. Fascinující.

Mimochodem, co brání těm poctivým sběračům (u kterých by mne ovšem zajímalo, co sbírají pro obživu, když obvykle něco, co má hodnotu, někomu patří), aby v klidu dostávali stržené peníze bezhotovostně? Fakt, že prodali něco, co šlohli? Nic jiného mne nenapadá.:-/

5 0
možnosti
Foto

Jeden zloděj víko ukradne, druhý je od něj koupí. To máme celkem dva zloděje, jeden z nich je ovšem úředně i společensky posvěcený.

Při psaní reportáže jsem navštívila několik výkupen odpadových surovin. Ti ubožáci, kteří tam přivlekli dvě igelitky papíru z popelnic, popřípadě ještě třetí igelitku s pár kusy zrezivělého šrotu, fakt nemají na účet a složenka, za kterou dají skoro tolik, co vydělají, je jim taky na dvě věci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik