Jak zastavit postupující bídu občanů

21. 03. 2023 17:41:25
Roztočená spirála inflace, zdražování, výhrůžky vlády na zvyšování daní a další její kroky, které jdou proti potřebám občanů, kteří je volili - to je současná realita. Pracující chudnou, politici a úředníci bohatnou.

Jsou pracující, kteří vytvářejí nové hodnoty a jiní, kteří je spotřebovávají. Kdo pracuje umí šetřit, kde je dotován za nic – umí rozhazovat.

Dobře „oškubat“ ty, kteří umí pracovat a rozdat následně těm, kteří budou podporovat politiky a úředníky ve funkcích. Takto se chová stávající garnitura, která ovlivňuje životy občanů v naší zemi.

Málokdo myslí na to, jak ušetřit. Na prvním místě je otázka, kde sehnat další peníze na rozhazování. Často opakovaný příklad děravého kbelíku s vodou použiji proto i dnes.

Dírami v děravém kbelíku bude odtékat voda tak dlouho a tak rychle, dokud díry, kudy voda „utíká“ nebudou utěsněny. Do té doby bude kbelík stále prázdný, i kdyby se zvýšil přítok.

Nepomůže zvyšování daní ani nekonečné půjčky či vydávání státních dluhopisů.

Největší úniky peněz jsou prezentovány dotacemi, různými příspěvky na spoření (u cizích bank), obrovským množstvím zbytečných úředníků, podporu politických stran, vydržováním honosných sídel pro úředníky parlamentu a organizací státu, příspěvky na jejich stravu, dopravu a jiné výdaje, které nejsou pro obyčejné lidi, ale jen skupiny vyvolených.

Druhou skutečností je omezování přítoku peněz do státního rozpočtu. Jedná se například o předávání či prodej bank a výnosných podniků zahraničnímu kapitálu. V České republice není například žádná banka poskytující obchodní služby. Stát a naši občané zahraničním bankám ale platí za všechny služby ve formě až neslušných poplatků. V roce 2022 měly například banky čistý zisk více než 100 miliard. Nechybí nám v rozpočtu?

Třetím důležitým parametrem je nerovnost mezi pracujícími/podnikajícími. Práce, kterou lidé výdělečné činnosti věnují, má svou hodnotu, která po jejím vyčíslení formou prodeje jde vlastníkovi práce do jeho peněženky. Bohužel, český stát a jeho legislava rozlišuje rozdíl mezi obyčejným občanem, OSVČ jako fyzickou osobou a právnickou osobou. Registr skutečných vlastníků právnických osob je ale důkazem toho, že vydělané peníze jdou do kapsy či peněženky „tvora“, který je také člověkem z masa a kostí.

Proč tedy rozdíly v právech a povinnostech, které jsou svou archaickou podobou pozůstatek z doby nevzdělaných dělníků a privilegií těch co psát a číst uměly. Zapomínáme na současný stav vzdělanosti lidstva? Dnes není třeba vodit lidi za ručičku. Jsou samostatní, ale chybí jim rovnost a svoboda. Včetně svobodného prodeje práce těm, kteří práci chtějí koupit.

Velmi důležitá je i otázka daní. V jednoduchosti je síla a proč tedy neurčovat výši daně výpočtem ze všech příjmů. BEZ VÝJIMEK !!! a pro všechny stejně !

Je to jednoduché, rychlé, nenáročné na armádu úředníků, kteří se mohou opět vrátit ve smysluplné práci.

Pokud zvážíme daň ve výši například 1% ze všech příjmů v celé zemi, státní rozpočet bude velmi rychle přetékat a bude i na vše potřebné včetně důchodů.

Daně samozřejmě platí ti, komu plyne zisk z podnikání a to bez VÝJIMEK či ÚLEV a vždy to bude člověk z masa a kostí, nikoliv fiktivní právnická osoba bez osobní odpovědnosti !

Jasné a průhledné. Bude ale dost odpůrců, kteří byli zvyklí na neprůhledné taktiky a chaos.

Autor: Josef Barta | úterý 21.3.2023 17:41 | karma článku: 29.39 | přečteno: 1074x

Další články blogera

Josef Barta

Daně jednoduše pro občany i státní pokladnu

Jakou daň platí daňový poplatník podle zákona 586/1992 Sb., platí daň z příjmů, ze zisku nebo z toho, co nestačil dát do nákladů? Je pravdivé označení zákona 586/1992 Sb. „Zákon o daních z příjmů“ ?

20.6.2023 v 12:30 | Karma článku: 12.85 | Přečteno: 359 | Diskuse

Josef Barta

S balíčkem k bídě? Snad bude mít vláda rozum

Kdo ožebračuje tuto zemi? Obrovská armáda zbytečných úředníků, diletantská vláda, nesmyslná nařízení likvidující ekonomiku a soukromí exekutoři podnikající jako OSVČ.

15.6.2023 v 8:41 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 119 | Diskuse

Josef Barta

Veterina - příkladem svobodného podnikání a nezávislosti

Současné zkostnatělé uspořádání tržního prostředí prezentuje model z první průmyslové revoluce, ale doba se mění, je třeba radikální změna. Někde to ale už funguje.

14.6.2023 v 7:40 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 440 | Diskuse

Josef Barta

Česká pošta jako prosperující státní banka, která dnes chybí ?!

Česká pošta umírá na úbytě a její ztráta se neustále zvyšuje. Velikou předností České pošty je, že má své pobočky po celé republice. Česká pošta poskytuje bankovní a pojišťovací služby pro Poštovní spořitelnu.

3.4.2023 v 19:51 | Karma článku: 16.44 | Přečteno: 452 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Luboš Smrčka

Zemřel demýtizátor racionality

Než se do toho se svým kolegou Amosem Tverskym pořádně pustili, ekonomie byla přesvědčena, že v podstatě bohatě vystačí s matematickým aparátem, sofistikovanými vzorci a důvěrou v lidskou racionalitu.

29.3.2024 v 14:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 79 | Diskuse

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

Prezident Pavel svolal schůzku opozice a koalice ohledně důchodové reformy. Záslužný čin. Nepamatuji, že by některý z jeho dvou předchůdců zkusil něco podobného. A o tom má prezidentská funkce být.

29.3.2024 v 9:13 | Karma článku: 26.40 | Přečteno: 574 | Diskuse

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 599 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.83 | Přečteno: 915 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 35.05 | Přečteno: 1597 | Diskuse
Počet článků 121 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1118

Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...