Josef Barta

Příživníci, parazité nebo jiná kategorie? Proč to občané dovolí? (FEH_1.5)

11. 08. 2017 14:55:10
Doménou České republiky je v posledních letech symbol natažených rukou! Systém nepracovat a brát je podporován vládou i zákonodárci. Chudinka občan to ale musí zaplatit!

Na počátku byla charita, které zákonodárci dali podobu právní normy. Dnes musí daňový poplatník vydělat na ty, kteří jsou evidováni na úřadu práce, ale ve skutečnosti jezdí do zahraničí za prací nebo si vydělávají na černo na melouchu či různých brigádách.

Daňový poplatník musí vydělat tolik, aby bylo dost peněz pro fotbalové bosse, pro různé sportovní organizace „na nic“, aby bylo na milionové platy sportovců, jejich drahá auta a výlety do zahraničí.

Daňový poplatník musí ale dále ještě uživit spoustu zbytečných úředníků, kteří místo práce pro občany znepříjemňují jejich život buzerací. To se týká i zákonodárců, kteří vymýšlí, co ještě občanům zakázat, nařídit či je jinak omezit. Může to být zákaz kouření, zákaz sezení na veřejných prostorách, zákaz vstupu do lesů či povinnost strpět návštěvu arogantních úředníků (placených z daní občanů) ve svém domově.

Parazitování má ale ještě svou další formu a to „dotace“. Příjemci dotací dostávají bez práce zpravidla peněžní prostředky proto, aby si za ně postavili, nakoupili či investovali do podnikání, které jim bude přinášet výnosy, ale nikdo nemusí nic vracet!

Nejsmutnější na tom je, že v České republice je již jen mizivé procento skutečně českých vlastníků firem. Ve většině případů je vlastníkem zahraniční majitel nebo třeba i Čech, ale se sídlem v zahraničí, zpravidla v daňových rájích.

Lži naší vlády, že například výzbroj pro českou armádu zajistí český výrobce, jsou pro běžné smrtelníky, kteří nevědí, že majitel sídlí v Lucemburském království a tam také odejdou veškeré zisky. Každý si může ověřit, co je ještě opravdu české. Většinou už jen české ručičky a mozky, pracující pro zahraniční majitele továren v České republice a odvádějící úroky z českých peněz zahraničním bankám.

Dotace, které se vyplácí z peněz daňových poplatníků i evropských fondů dostávají firmy „které na dotace dosáhnou“, tedy firmy se zahraničními vlastníky, kteří nic nemusejí vracet a všechny zisky vyvážejí.

Podobně je to i s investicemi do vývoje a výzkumu, které platí daňový poplatník, ale výsledky využívají ku svému prospěchu zahraniční vlastníci českých firem. Více na stránkách privatismus.eu

Lidé jsou si toho vědomi a v anketě PL trvající půl roku s otázkou: Patří většina firem vedených v obchodním rejstříku českým vlastníkům, kteří žijí v ČR? odpověděli: 0% ve vlastnictví českého kapitálu, 20% respondentů nevědělo a 80% potvrdilo, že nepatří Čechům. A co na to §§ trestního zákoníku o parazitování? Že by jako vždy v ČR bylo vše OK?

Autor: Josef Barta | karma: 30.44 | přečteno: 1111 ×
Poslední články autora