Daňová reforma, změny daní a spravedlnost v ČR

Stále vyšší daňové zatížení středních a nižších vrstev pomalu, ale úspěšně likviduje drobné a střední podnikatele. Daně nepřehledné a nespravedlivé.

Rovnost a spravedlnost v ČR kulhá na obě nohy. Předně je uzpůsobeno dvojím metrem na podnikající občany, kdy je rozdíl mezi fyzickou osobou, OSVČ  a právnickými osobami. Pro daň z příjmů existují za  rok 2016 tři druhy formulářů.

Dýchají snad fyzické osoby a OSVČ jiný vzduch než majitelé soukromých právnických firem?

Právnické osoby jsou soukromé firmy, které patří fyzickým osobám! Proč tedy rozdíly při posuzování nejen v daních, ale i jiných právech? Kdo z politiků vymyslel „odpovědnost firem“? Kam se poděl zdravý rozum? Ano, to víme – do korupce, úplatků, podvodů a odírání občanů!

Rozdávání peněz vybraných převážně od českých občanů tečou ve formě dotací pro firmy se zahraničními vlastníky, které většinu podniků v České republice vlastní.

Přitom se představitelé ČR se buší do prsou a chválí české firmy, v nichž jsou již jen české ruce a mozky a pracují pro zahraniční kapitál.

Volení zástupci lidu, kteří měli pracovat pro své občany, vymýšlejí, jak většinu národa ještě více oškubat. Bohužel škubou už jen „holátka“ ve prospěch tučných kont vlastníků zahraničních firem a úplatků voleným politikům.

Daňová reforma musí v první řadě odstranit nerovnost mezi účastníky trhu, tedy těmi, kdo bude daň platit a dále odstranit mnohdy účelově vytvářené náklady, kterými si některé firmy snižují zisk, aby nemusely daně platit. Srozumitelně řečeno, daň bude placena ze všech příjmů. Náklady ani slevy a úlevy nebudou existovat.

Zjednodušení daňového systému, kdy bude za svou firmu ručit svým majetkem skutečný vlastník, je prvním krokem k lepšímu.

Druhým, důležitějším krokem je stanovit platby daní ze skutečných příjmů/obratu bez odečtu nákladových položek, slev, úlev a dalších, z nepřehledné spleti možností současného daňového řádu. Dobrý hospodář musí se svými příjmy vyjít. Nelze stále čekat s nastavenou rukou!

Každému jinak...

Výsledkem bude stav, kdy budou platit všichni bez rozdílu. Nikdo nemůže být v daňové ztrátě!

Daň dle provedých studií  (jako jediná daň) odpovídá cca 1% z příjmů plátce.  Skončily by dificitní rozpočty a další zadlužování státu. Platili by všichni. Více informací lze najít na stránkách obcane-cr

Viděl někdy někdo někoho, kdo podniká proto, aby byl ztrátový? Viděl někdo „firmu“ jak sedí u počítače nebo si jde pro svačinu?

ČR je stát paradoxů! Kdy se naštvou čeští občané a vyčistí „Augiášův chlév“?

Autor: Josef Barta | pátek 17.2.2017 9:59 | karma článku: 17,31 | přečteno: 811x
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Seznam rubrik