„Vyžírkové, hochštapleři, podvodníci“ – Jak je odstranit?

17. 02. 2014 10:10:10
Líhní podvodníků, zlodějů, korupčníků i jejich přisluhovačů na pozicích zákonodárců, tím se stala Česká republika za dobu čtvrtstoletí po „sametové revoluci“. Jejich odstranění je možné, ale je třeba začít zdola, nikoli v nejvyšších patrech.
Jsou Češi jako šmoulové?
Jsou Češi jako šmoulové?J.Barta

Kolega z vysoké školy mi popřál hodně štěstí v boji s „větrnými mlýny“, když se dozvěděl o možnostech odstranění špíny a korupce v naší zemi. Není to pohádka, je to reálná cesta odstranění všech nepravostí v České republice a nejen v ní.

Svobodu, rovnost a právo je možné uplatnit pouze v čistém tržním prostředí, kde nevládnou právnické osoby – ve skutečnosti party fyzických osob, které si rozdělují trh i zisky. Vytvořením jedné kategorie účastníků trhu, a to pouze fyzických osob, ponesou odpovědnost za firmy její vlastníci, fyzické osoby. Jak si společnost budou řídit, je jejich věcí, ale škody musí hradit ze svého majetku!

Aby byl zrušen nesmyslný zákoník práce, který ukládá povinnosti zaměstnavatelům či zaměstnancům vzájemně a brání svobodnému výkonu práce jedincem, je třeba zákonodárný sbor, který není poskokem lobby.

Všechny pokusy změnit věci vstupem jedinců na posty zástupců lidu, skončily jejich likvidací silnou mafií ve shnilém českém státním aparátu. Krade se dál, lumpové jsou beztrestní, vězení jsou pohodová rekreační zařízení s televizí, sportovním vyžitím, kulturou i možnostmi dalšího vzdělávání. Samozřejmě za peníze občanů – daňových poplatníků! O zlatých padácích pro neschopné ani nemluvě!

Trestná činnost je postupně legalizována a boj proti ní je trestný. Například zákon na ochranu osobních údajů je zářným příkladem. Čestné občany může bulvár vláčet na svých stránkách, ukažte-li však na grázla, máte ihned problém a nemalé sankce. Za ublížení zloději či agresoru, který vám vniknul do bytu, půjdete k soudu a nedoplatíte se! Je to vůbec ještě možné? Celý svět se nám směje !

Nadcházející komunální volby ale dávají šanci odstranit špatné zákony a následně i „vyžírky“ a „parazity“ přisáté na penězích občanů. Je to jednoduché. Každá lokalita má možnost si vybrat ze svých poctivých občanů ty, o kterých si myslí, že budou dobrými radními a starosty. Nemusí být v žádné „partaji“! Musí si jen zajistit podporu ostatních spoluobčanů v obci či městě, kde žijí.

Občané své vůdce vybírají z těch schopných a čestných. Vybraní občané musí splňovat cíle občanů a musí chtít. Ne všichni v obcích a městech budou mít jeden názor, ale počet radních je různý a nikdy nevládne jen jeden člověk! Vybraná skupina, často v celém počtu zastupitelstva pak může kandidovat v komunálních volbách a samozřejmě zvítězit. Skončí různé koalice, občané si začnou vládnout skutečně sami. Skončí i rozkrádání „státu“, tedy majetku občanů, který si vytvářejí svými daněmi!

Obce a města s poctivým vedením jsou základem pro výběr kvalitních zástupců lidu i do krajských úřadů či zákonodárných sborů. Cesta nebude jednoduchá, ale účinnost je velmi vysoká. K tomu si představte vězení pro škůdce této země a jejich obyvatel, kde se musí pracovat a trest je opravdovým trestem. Ten, kdo porušuje práva ostatních, nemůže mít nárok se ve výkonu trestu práva dovolávat!

Země by kvetla, lidé by žili v lásce a spokojenosti, nebylo by bezdomovců, žebráků, minimalizovala by se trestná činnost, ubylo by rozvodů a nešťastných dětí, žijících v neúplných rodinách. Nebylo by pijavic v exekutorských pozicích a pojem právo by se opět stalo označením pro spravedlnost. A jak na to? Způsob realizace změn popisuje model nové společnosti „ekonomický privatismus“. Seznamte se.

Autor: Josef Barta | pondělí 17.2.2014 10:10 | karma článku: 19.36 | přečteno: 1030x

Další články blogera

Josef Barta

Daně jednoduše pro občany i státní pokladnu

Jakou daň platí daňový poplatník podle zákona 586/1992 Sb., platí daň z příjmů, ze zisku nebo z toho, co nestačil dát do nákladů? Je pravdivé označení zákona 586/1992 Sb. „Zákon o daních z příjmů“ ?

20.6.2023 v 12:30 | Karma článku: 12.85 | Přečteno: 359 | Diskuse

Josef Barta

S balíčkem k bídě? Snad bude mít vláda rozum

Kdo ožebračuje tuto zemi? Obrovská armáda zbytečných úředníků, diletantská vláda, nesmyslná nařízení likvidující ekonomiku a soukromí exekutoři podnikající jako OSVČ.

15.6.2023 v 8:41 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 119 | Diskuse

Josef Barta

Veterina - příkladem svobodného podnikání a nezávislosti

Současné zkostnatělé uspořádání tržního prostředí prezentuje model z první průmyslové revoluce, ale doba se mění, je třeba radikální změna. Někde to ale už funguje.

14.6.2023 v 7:40 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 440 | Diskuse

Josef Barta

Česká pošta jako prosperující státní banka, která dnes chybí ?!

Česká pošta umírá na úbytě a její ztráta se neustále zvyšuje. Velikou předností České pošty je, že má své pobočky po celé republice. Česká pošta poskytuje bankovní a pojišťovací služby pro Poštovní spořitelnu.

3.4.2023 v 19:51 | Karma článku: 16.44 | Přečteno: 452 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 34 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 11.23 | Přečteno: 102 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 5.73 | Přečteno: 92 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.74 | Přečteno: 884 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 3311 | Diskuse
Počet článků 121 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1118

Autor ekonomického modelu "HODNOTOVÁ EKONOMIKA", na principech svobody, práva, spravedlnosti a rovnosti.

Svoboda, právo a spravedlnost jsou cestou k lepšímu životu.

Model  ukazuje cestu, jak změny ve společnosti provést.http://www.obcane-cr.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...